Kelakyydit

Kun matkustat Kelataksilla, maksat omavastuuta korkeintaan 25 € / suunta. Vuosikatto on 300 €. Kun vuosikatto on täyttynyt ja Kela tehnyt tästä päätöksen, auton Kelakapulaan tulee sähköisesti tieto, ettei omavastuuta enää sinä kalenterivuonna peritä. Kela ei enää tänä vuonna lähetä pahvikortteja.

Toivetaksi

Sinulla on mahdollisuus toivoa Kelakuljetukseesi haluamasi auto. Jos haluat meidän hoitavan kuljetuksesi, soita meille niin neuvomme miten toimia.

Tilattuasi toivetaksin meiltä, saat varmuuden, että auto tulee noutamaan sinua tilauksen mukaisesti.

Vakiotaksioikeus

Jos matkustat ilman saattajaa etkä voi terveydentilasi takia matkustaa muun kuin sellaisen kuljettajan kanssa, joka tuntee millaista apua tarvitset matkan aikana. Esimerkiksi, kun sinulla on liikuntarajoite, jossa väärin tehty avustaminen voi aiheuttaa vakavaa haittaa.

Oikeus on alle 16-vuotiaalla, joka käy säännöllisesti hoidossa tai kuntoutuksessa ja matkustaa yksin. Huoltaja soittaa Kelaan ja kertoo haluavansa toivetaksin.

Yksinmatkustusoikeus

Samaan kuljetukseen ei tule muita asiakkaita, jos olet saanut terveydenhuollosta todistuksen oikeudesta matkustaa yksin (Todistus matkakorvausta varten, SV 67).

Scroll to Top